Rossana Kluivert Nino Wilkes 270521 Ajdj (2)

Rossana Kluivert trots op openhartige zoon Nino Wilkes

Via Instagram maakte Nino Wilkes (27) onlangs bekend dat hij op mannen valt. Op zich natuurlijk totaal geen schokkende mededeling, ware het niet dat de zoon van Rossana Kluivert is opgegroeid in een nogal macho voetbalwereld waarin homoseksualiteit helaas nog steeds een taboe is.

Nino vertelt in Party: “Mijn omgeving weet het al jaren, dat ik op mannen val. Maar het was voor het eerst dat ik er online over sprak, dat ik ermee naar buiten kwam voor iedereen. Dat er zoveel reactie op is gekomen, heeft denk ik te maken met de link die ik maakte met het betaald voetbal. Ik kom uit een wereld en waarin voetbal centraal staat.”

Rossana’s reactie

“Ik vind dat je in deze maatschappij niet naar buiten zou hoeven komen met nieuws over je geaardheid. Maar als Nino daar zich prettig bij voelt, als hij daar blij van wordt, dan moet hij dat zeker doen. Het is zijn ding en ik ben natuurlijk heel erg trots op hem. Het is natuurlijk zo bizar onzinnig en ik kan er met mijn hoofd niet bij dat dit in 2023 überhaupt nog speelt. Dat je met iets naar buiten moet komen dat zo ongelooflijk normaal is. Maar ja, ik reis natuurlijk veel en dan zie ik toch om me heen dat het hier en daar nog steeds best een ding is. Heel raar vind ik dat. Ik vind het bijna te gek voor woorden dat we het anno nu nog over iemands geaardheid moeten hebben. Omdat het in mijn beleving helemaal geen issue is, nul. Maar goed, Nino is gewoon lekker zelf zijn pad aan het volgen en ik sta overal achter. Ik ben als moeder gewoon ontzettend trots op hem.”

Foto: AJDJ