Afscheidsdienst Van Danielle Van T Schip Oonk

Rouw is rauw

Volgend weekend belooft het dak eraf te gaan in de Rotterdam Ahoy. Dan staan De Bevers daar namelijk op het podium, samen met al hun gastartiesten. Als we John en Kees mogen geloven, wordt het een waar spektakel.

Op 17 oktober jl. bewezen vrienden en familie de laatste eer aan Daniëlle van ’t Schip tijdens een emotionele uitvaart in De Duif aan de Amsterdamse Prinsengracht. Het overlijden van de prachtige dochter van Willeke Alberti en Joop Oonk, de geliefde vrouw van oud-voetballer John van ’t Schip en de onvervangbare moeder van Estelle en Davey laat diepe sporen a bij haar nabestaanden. John laat zijn hart vrijuit spreken als hij deelt: ’De liefde (onze liefde) stopt hier niet, maar verspreidt zich. Amore mio…Mooie reis.’ En ook Daniëlles dochter Estelle eert de liefde die haar moeder altijd en overal verspreidde: ’Ik beloof je dat ik je levende herinnering zal zijn, dat ik je droom van licht zal uitvoeren. Jouw hart zal in het mijne blijven kloppen. We zullen je liefde blijven delen, omdat die oneindig is.’ De leegte die Daniëlle heeft achtergelaten is immens. Haar dierbaren zullen nu elk hun manier moeten vinden om het enorme gemis een plek te kunnen geven.

Zanger Dennie Christian stond al eerder voor deze onmogelijke opgave, toen hij afscheid moest nemen van zijn geliefde echtgenote Roswitha. Aan Party vertelt Dennie dat hij de tranen altijd heeft toegelaten. ”Als ik moest huilen, huilde ik. Het maakte me niet uit of dat in een winkel was of waar dan ook. Ik voel ook nog steeds haar spirituele aanwezigheid. Ik praat ook nog steeds tegen haar en dan heb ik het gevoel dat ze luistert. Dat helpt mij over alles heen.”

En ook Berend Boudewijn, de man van Martine Bijl, heeft met de rauwe werkelijkheid van rouwen moeten leren omgaan. Over het gemis van zijn geliefde Martine schreef hij het boek: ’Wie Houdt Je Warm In De Winter?’ ”Een ongemak om te koesteren”, zo verwoordt Berend zijn gevoelens van gemis, maar het liefst koestert hij de mooie momenten die hij samen met zijn grote liefde heeft gedeeld. Want de liefdevolle herinneringen, die blijven gelukkig voor altijd.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Reni van Maren