Rutger Castricum

Rutger Castricum wilde Op1 presenteren met Wilfried de Jong

Rutger Castricum (41) had graag een van de presentatoren van de talkshow Op1 willen worden. In het ‘AD’ laat de presentator weten dat hij graag de presentatie samen met Wilfried de Jong op zich had willen nemen.

In eerste instantie zouden er presentatieduo’s worden gevormd met presentatoren van verschillende omroepen, maar uiteindelijk moesten deze koppels van dezelfde omroep zijn. “Toen had ik het meteen moeilijk, want wij hadden binnen PowNed niet iemand met wie ik kon presenteren. Als het oorspronkelijk idee met gemixte presentatoren was doorgezet, had ik er zeker bij gezeten”, aldus Rutger.

“Ik had het ook leuk gevonden en was ook wel teleurgesteld dat het niet doorging. De deur was niet helemaal dicht, want mij werd ook verteld dat ze nog zouden wisselen.” Rutger ging daarom op zoek naar iemand waarvan een omroep het ok√© vond of die omroeploos is. “Ik schoof Wilfried de Jong naar voren. Die had ik al benaderd en wilde wel, maar dat kon ook niet. Het moest mannetje/vrouwtje zijn.”

Rutger heeft daar begrip voor, al vindt hij dat het ook wel eens losgelaten kan worden. “Een avondje twee mannen, of twee vrouwen. Dat mannetje met vrouwtje is erg krampachtig.”

Beeld: ANP