Samantha Steenwijk Insta

Samantha Steenwijk stoort zich aan vooroordelen

Zangeres Samantha Steenwijk (34) heeft soms het idee dat ze harder moet werken omdat ze volkszanger is. De zangeres merkt op dat er veel vooroordelen zijn rondom het muziekgenre waarin ze creëert en daar stoort ze zich aan, vertelt ze aan Veronica Magazine.

Aanleiding voor haar ongenoegen zit hem onder andere in een column van Saskia Noort, waarin ze volgens Steenwijk iets schreef als: “Die Samantha Steenwijk geeft ook even haar mening op tv.’ Ze noemde mij in één adem met Dave Roelvink en zette volkszangers weg als rechts en dom.” De desbetreffende column van Noort verscheen in februari in het AD naar aanleiding van Dave Roelvink, die in een video vragen stelde over feminisme.

In haar column noemde ze Steenwijk, Roelvink en zijn vader Dries in één zin. “U weet wel, de zoon van Dries: de volkszanger die ook een tijdje zijn mening mocht geven bij Sven Kockelmann op Radio 1, zoals van de week Samantha Steenwijk bij RTL Boulevard de uitreiking van de grammy’s mocht becommentariëren, waarbij ze het nodig vond te zeggen dat ze Billie Eilish, de grote favoriet, niks aan vond, want te somber allemaal.”

Alhoewel volkzangers in de rest van Noort’s column of andere columns van haar hand niet worden genoemd, heeft Steenwijk toch het gevoel zich te moeten verdedigen. “Je weet niet wat je zegt; ik heb atheneum gedaan en wie zegt dat ik rechts ben? Ik vind dat jammer van haar, maar dat soort vooroordelen krijg je als volkszanger vaak voor je kiezen.”

De zangeres vindt het dan ook belangrijk om te laten zien dat ze meer kan. “Ik weet dat ik alles kan. Dat heb ik bij het tv-programma Beste Zangers laten zien. Ik heb rock, Spaans en Italiaans gezongen om maar te bewijzen dat ik niet die simpele volkszangeres ben. Maar ik vind het ook een mooi compliment dat je van het volk bent.”

Beeld: Instagram