typhoon

Samen met Typhoon voor meer muziekbeleving voor Isala kinderafdeling

Op woensdag 14 juni heeft de bekende Zwolse hiphop-artiest Typhoon een meet & greet gehouden op de kinderafdeling van het Isala ziekenhuis. Deze speciale gelegenheid markeert een bijzondere samenwerking om de muziekbeleving voor de jonge patiënten te vergroten. Momenteel wordt er al een dagdeel per week muziek gemaakt door middel van de muziektrolley met alle aanwezige patiënten . Dit initiatief heeft bewezen een positief effect te hebben op hun welzijn, waarbij muziek even de aandacht van hun ziek-zijn afleidt.

Het Isala ziekenhuis is verheugd dat de patiënten  kunnen genieten van deze muzikale afleiding. “Onze patiënten  kijken uit naar dit moment. Het haalt ze even uit hun ziek-zijn,” aldus een woordvoerder van het ziekenhuis. Onder professionele begeleiding krijgen de aanwezige kinderen de mogelijkheid om muziek te (leren) spelen en/of te beluisteren. Het plezier en de afleiding die ze hierdoor ervaren, maken hun verblijf in het ziekenhuis aangenamer. Stichting Muziekids wil samen met Isala deze muziekbeleving blijvend aanbieden en is daarvoor op zoek naar nieuwe sponsoren.

De visie van Stichting Muziekids is om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een Muziekids-concept. Het concept van de ‘Muzikale pleister’ is er om alle aanwezige kinderen, zowel op de kinderafdeling als op de poli’s, te voorzien van muzikale ondersteuning en plezier.

U kunt de Isala muziek troubadour steunen door een donatie te doen. Hiermee kunnen kinderen in het Isala ziekenhuis samen muziek maken met de troubadour, wat zorgt voor ontspanning, afleiding en plezier. Elk kind verdient dit!

Over Stichting Muziekids

Stichting Muziekids is een organisatie die zich inzet om alle Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen te voorzien van een Muziekids-concept. Dit concept biedt kinderen op de kinderafdelingen en poli’s de mogelijkheid om muziek te (leren) spelen en te beluisteren, waardoor ze ontspanning, afleiding en plezier ervaren tijdens hun verblijf. Voor meer informatie over Stichting Muziekids en hoe u kunt bijdragen, bezoek www.muziekids.nl.

Foto: Instagram