Saskia & Serge vieren twee jubilea

50 jaar getrouwd & 50 jaar zingen

Voor Trudy van den Berg (72) en Ruud Schaap (73), beter bekend als het duo Saskia & Serge, staan er twee mooie jubilea voor de deur. Ze zitten namelijk vijftig jaar in het zangersvak én zijn een halve eeuw getrouwd. Party mag er álles over vragen. Hieronder vast een voorproefje, het hele interview staat in Party 45.

 

Al zo lang samenwerken en ook elkaars geliefden zijn; dat is best bijzonder. Hoe begon de verkering destijds?

Saskia: “Toen ik net zestien was, speelde ik in een toneelstuk dat werd gevolgd door een dansfeest. In het stuk zong ik een liedje, dat was opgemerkt door de jongens van de band. Ze vonden mijn stem leuk en vroegen me als zangeres. Dat was nogal wat, als jonge tienermeid met vier knapen op pad. Mijn vader vond het nette jongens, dus het mocht zolang het niet te druk werd voor me. Je raadt het al: Ruud zat in die band.”

Serge: “Dat is 56 jaar geleden. We kregen stiekem verkering. Dat moest in het geheim, want we hadden met de jongens onderling afgesproken: geen gerommel met de zangeres. Als het misgaat, gaat de band namelijk over de kop. Toen de band later stopte, hebben we verteld dat we al een jaar verkering hadden. Iedereen was stomverbaasd!”