Makkelijk Scoren Vpro 2024 Ajacieden. Oorspronkelijk Beeld P.huf

Satirisch VPRO-sportprogramma Makkelijk Scoren is TERUG!

Makkelijk Scoren is terug! Vanaf maandag 13 mei verschijnt een nieuw seizoen van het satirische sportprogramma op NPO 3. Presentatoren Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit nemen in hoog tempo de sportweek door aan de hand van elkaar. Makkelijk Scoren is perfect voor mensen die elke dag sport kijken, maar ook voor mensen die sport haten of het eigenlijk graag vaker zouden willen kijken maar er in de praktijk haast nooit aan toekomen.

De zomer van 2024 wordt eindelijk weer eens een echte sportzomer. De Olympische Spelen in Parijs, het EK voetbal in Duitsland, het Open Barneveldse kampioenschap blinddammen in Barneveld, noem maar op. Met Makkelijk Scoren kun je daar zeven weken lang satirisch van gaan genieten.

Na twee succesvolle seizoenen in 2019 en 2020 is Makkelijk Scoren vier jaar weggeweest. In die tijd van bezinning volgden de makers ieder hun eigen pad. Tex was schrijver en correspondent bij De Avondshow. Diederik was als schrijver en correspondent werkzaam bij De Avondshow en Jonathan werkte bij De Avondshow, als schrijver en correspondent. Nu komen de drie weer bij elkaar in wat door critici nu al het beste Makkelijk Scoren-seizoen ooit wordt genoemd.

Naast de actuele sportwedstrijden is er uiteraard ook weer volop aandacht voor de rafelranden van de sport: commentatoren, supporters, scheidsrechters die het verkeerd zien, de geschiedenis, de toekomst en steeplechase. 

Over de makers

Tex de Wit, Jonathan van het Reve en Diederik Smit schrijven sinds 2014 voor Zondag met Lubach en De Avondshow met Arjen Lubach. Daarnaast is Tex de Wit bedenker van het satirische programma Klikbeet, maker van de podcast Zo Opgelost en hij schopte het tot de D2 van OSV in Amsterdam-Noord. Jonathan van het Reve woont in Amsterdam-Noord, schreef twee romans, werd bekend als columnist bij De Volkskrant en schopte het tot de D2 van FC Abcoude. Diederik Smit heeft niks met Abcoude, maar wel een satirische column bij Dit is de Dag op NPO Radio 1. Hij schreef jarenlang voor De Speld en schopte het tot de D2 van CSV Apeldoorn.

Foto: P. Huf