Bridget Maasland

Schakel

José Hoebee is namelijk komende tijd uitgeschakeld, aangezien ze te ziek is om op een podium te kunnen staan. Ook pittige tijden voor Wendy van Dijk. Het afgelopen jaar kreeg ze veel voor haar kiezen. Een huwelijkscrisis, een overstap van RTL naar SBS6 en ze liep tot haar verdriet een, naar eigen zeggen, flinke imagoschade op. Kortom, een aaneenschakeling van tegenslagen, teleurstellingen en verdrietjes. Dat het publiek haar niet meer zo omarmt als voorheen, moet zwaar zijn. Wie weet keert het tij nog en weet ze weer aan populariteit te winnen.

Bridget Maasland wist immers ook haar imago van ijskonijn af te schudden. Jarenlang deed ze verwoede pogingen om het publiek te overtuigen dat ze echt geen kille ijskoningin is. Bridget ontdooide en wist langzaam maar zeker de kijkers voor zich te winnen, men geloofde in haar zachte kant en roemde haar tevens om haar harde grappen. Bridget werd alsmaar populairder… Tot vorige week. Met een klap bevroren de harten van veel Nederlanders wederom. Het nieuws dat Bridget de vrouw is die André Hazes jr. heeft verleid, is helemaal verkeerd gevallen bij het grote publiek. Wie had dit ooit van Bridget, zelf ooit bedrogen en verlaten door de vader van haar zoon, verwacht? Ik ben doorgaans niet zo snel te shockeren, er gebeuren wel meer gekke dingen in de showbizz, maar dit keer viel ook ik van mijn stoel. Tuurlijk, mensen worden verliefd, niks mis mee. Maar Bridget en André?

Mijn sympathie gaat vooral uit naar Monique. Zij zit thuis met een klein kind op schoot en een gloednieuwe hond in zijn mandje, de ogen uit haar hoofd te huilen. Het lijkt erop dat de tortelduifjes geen rekening met haar gevoelens hebben gehouden. En dat verdient geen schoonheidsprijs. Als ik aan Monique denk, hoor ik in gedachten Bridget ijskoud zeggen: ’Jij bent de zwakste schakel. Tot ziens!’

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

foto Bridget: Instagram