Schikking met NOS: Tom Egbers gaat weer programma’s maken

Goed nieuws voor Tom Egbers (66). Hij gaat weer programma’s maken voor de NOS. Hij gaat zich toeleggen op verhalende programma’s en documentaires, op de wijze zoals hij dat eerder deed in de NTR-programma’s Toms EngelandToms Ierland en Toms Schotland.

Dat is het resultaat van de schikking tussen Egbers en de NOS. De presentator spande vorige week een kort geding aan tegen zijn werkgever, nadat hij vorig jaar maart werd beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag op de sportredactie van de omroep. Hij wilde zijn tv-werk weer deels oppakken en vindt dat zijn werkgever verplicht is tot rehabilitatie. Egbers eiste in de rechtbank zijn werkzaamheden weer op, en dan in het bijzonder de wedstrijden van het Nederlands elftal, het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland deze zomer en de Voetbalpodcast.

Uit de schikking kwam naar voren dat deze werkzaamheden er niet meer in zitten voor de presentator. Egbers gaat dus aan de slag met verhalende programma’s, documentaires en een aantal andere podcasts. ‘De NOS en Egbers hebben daar, in hun wederzijds gedeelde wens om voorwaarts te gaan, na constructief overleg afspraken over gemaakt’, luidt de verklaring van de NOS.

Bron: AD / foto: NOS