Placeholder

Een scooter met een kilo drop

HELP, IK BEN VERSLAAFD AAN… SNOEPEN

Achttien weken geleden begon Wim Schaap aan een persoonlijke missie: 10 kilo afvallen binnen een half jaar. Hij woog 94.7 kilo. Wekelijks schrijft hij in Party over zijn ‘lijdensweg’. Gewicht nu 89.3 kilo.

Vorige week was ik nog vrij optimistisch,  maar dat is nu helemaal weg.  Ik ben het vertrouwen in een goede afloop compleet kwijt. En het zag er een paar weken geleden allemaal zo goed uit. Een pond per week slechts en het doel was bereikt. Maar vorige week een pond aangekomen en dat kwam aan als een  kiloknaller. Deze week begon ook niet echt goed. Begin juli had ik een scooter gekocht, vond ik wel stoer om de zomermaanden met mijn lief tochtjes te maken. Strand, Alkmaar, Amsterdam, nooit meer in de file, maar heerlijk ontspannen op het fietspad met een gangetje van 25 kilometer alles snel bereikbaar.

Ik had het er al een paar keer thuis over gehad, maar een echt positieve reactie kreeg ik niet. ‘Veel  te gevaarlijk en als je valt op jouw leeftijd…’, dat was nog het minst negatieve. Toch doorgezet, ik had er tenslotte voor gespaard en begin juli dus naar de winkel. Ik keek verlekkerd naar al dat moois in de showroom. Er stonden er acht, de een nog mooier dan de ander. Uit mijn ooghoeken zag ik wel een verkoper, die echter heel tactvol op afstand bleef. Toen ik even iets langer bij een model bleef staan, stond hij plotseling naast me. ‘ Goeie keus mijnheer, ons topmodel’ . Voor hij dat zei was ik al verkocht. ‘We hebben een speciale aanbieding deze week. 100 euro extra korting en vijf keer gratis tanken’. Drie dagen later kon ik ‘m ophalen. Thuis niets verteld. De scooter stond voor de showroom in het zonnetje. ‘Voor onderweg nog een pot drop’, zei de verkoper en hij stopte een kilo zoete drop in de bodysuit.

Ik was de straat nog niet uit of ik had al een handje drop. Eerst maar een stukje gereden naar het strand. Twee uur later was de drop op. Mijn lief was blij voor me toen ze de scooter zag. ‘Een plaatje ‘ , glimlachte ze. Maar voor ik de vraag kon stellen, kreeg ik al antwoord. ‘Echt niet, ik ga echt niet achterop.’ Ik heb de scooter nu bijna vier maanden, mooie tochtjes gemaakt. Deze week ook met vrienden, twee keer maar liefst.Lekkere lunches, leuke ritjes, maar heel slecht als je wilt afvallen. De weegschaal was genadeloos: weer een pond er bij.

Wim Schaap