Sjoukje Spijker Maggie Macneal 26092023 Ajdj (5)

Sjoukje van ’t Spijker hoeft niet meer op te treden

Sjoukje Spijker, Sjoukje Smit, Maggie MacNeal: de afgelopen vijf decennia hebben we haar naam in diverse vormen voorbij zien komen. Als Party bij haar langsgaat in Hengelo, doet de bekende zangeres open als Sjoukje van ’t Spijker (73). In haar ultramoderne, strak ingerichte penthouse voeren we een prettig gesprek over haar huidige leven. ”Ik zing nu al 52 jaar alles bij mekaar, het moet maar eens mooi geweest zijn.”

Genoeg gespaard

Ik hóef ook niet meer. Financieel is het niet meer nodig om te werken, ik heb genoeg gespaard. We hebben het alle twee heel leuk trouwens, Klaus heeft ook niks te klagen. Dit penthouse waar we nu wonen in Hengelo is nagenoeg schuldenvrij. En we hebben nog een huisje voor mijn dochter gekocht. Dus ik heb het niet slecht.”

Ouderdoms-proof

Vervelend doet Sjoukje zich niet. ”Ik lees de krant van voor naar achter en ik maak de puzzeltjes erin. ’s Zomers lig ik lekker gestrekt op ons dakterras. Ik wandel graag door de stad en dan kom ik af en toe nog weleens wat tegen dat ik weliswaar niet nodig heb, maar dan toch koop. Hobby’s heb ik niet echt. Vroeger schilderde ik nog weleens, maar toen woonde ik nog op een boerderij, dan heb je net even wat meer ruimte. Wat dat betreft is dit appartement ouderdoms-proof. Hiervoor woonden we in een grote villa, ook in Hengelo, maar daar hadden we veel onderhoud aan de tuin en de buitenkant van de woning. Dat hebben we nu niet. Bovendien, we trekken één deur achter ons dicht en we kunnen vertrekken.”

Bron: Party/Beeld: Andries Jelle de Jong