Placeholder

Smakelijke stamppotjes!

Als het buiten koud is, krijgen we vaak zin in stevige Hollandse kost. En wat staat er dan bovenaan ons lijstje? Stamppot! Er is veel meer mogelijk dan alleen andijviestamppot of boerenkoolstamppot, daarom staan er in Party 7 (alleen nog maandag en dinsdag te koop) een aantal favoriete recepten voor u:

– boerenkoolstamppot á la Italia

– Tropische zuurkoolstamppot

– Romige rucola stamppot

Hieronder alvast het smulrecept voor het bietenstamppotje met geitenkaas en appel!

WAT HEEFT U NODIG?

– 1 kilo kruimige, geschilde aardappelen

– 50 gr boter

– 1 appel, geschild en in stukjes

– 100 ml warme melk

– gesneden rode bieten (koelvak)

– 125 gr geitenkaas

– peper en zout

– 1 rookworst

 

ZO MAAKT U HET:

 

  1. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Giet ze af en stamp fijn.
  3. Roer de boter en melk erdoor zodat een smeuïge puree ontstaat.
  4. Verwarm de rode bieten en roer ze door de puree.
  5. Schep er als laatste de appel en geitenkaas door en breng op smaak met peper en zout.
  6. Verwarm de rookworst volgens de verpakking en serveer samen met de bietenstamppot.