Placeholder

Soapster

De meningen over Marijke Helwegen zijn nogal verdeeld; je vindt haar leuk of niet. Volgens mij kun je wel lachen met Marijke. Ze is altijd lekker recht voor z’n raap; ik hou daar wel van. Zo vertelt ze deze week aan onze journalist dat de knotsgekke Marijke, die we meestal op feestjes zien rondspringen, slechts een typetje is. Thuis is Mevrouw Roekoekoe de rust zelve. Over de ingrepen die cosmetisch artsen hebben verricht aan haar lijf en gezicht heeft ze eveneens nooit een geheim gemaakt. Nou valt daar in het geval van Marijke –met alle respect- ook niet echt over te jokken. Wat niet wegneemt dat Marijke met al haar toeters en bellen de vaderlandse showbizz net iets gezelliger kleurt.

Dit geldt overigens ook voor Marijke’s leeftijdsgenoot Patricia Paay. Wat dat betreft doen de ’rijpere dames’ het nog altijd goed, daar kunnen veel jonkies een puntje aan zuigen. Paay, zoals iedereen weet dol op jonkies, probeert met al haar ervaring nu ook haar vriendje Maurice aan de bak te krijgen in de wereld van glitter en glamour. Ze loopt diverse castings met hem af en hoopt Maurice binnenkort voor de camera’s te krijgen van een leuke soap of film. De ambitieuze automonteur heeft zelfs al acteerlessen gevolgd. Nou is een leuk koppie voor de meeste soaps al genoeg, dus het zou goed kunnen dat we Maurice een dezer dagen in ’GTST’ zijn opwachting zien maken. En dan kon het wel eens hard gaan met zijn carrière… Hij zal de eerste soapster niet zijn die het tot Hollywood weet te schoppen.

Kijk maar naar voormalig ’GTST’- soapie Reinout Oerlemans; die woont alweer enige tijd met zijn gezin in Los Angeles. Naast zijn productiewerk in de tv-wereld is Reinout ook heel succesvol als huisjesmelker. Onlangs kocht hij 17 bedrijfspanden voor een totaalbedrag van 3.325.000,- euro. Niet gek voor iemand die we ooit leerden kennen als soapidool. Patricia Paay hoopt natuurlijk dat een dergelijke gouden toekomst ook voor haar Maurice is weggelegd en dat zijn acteerdroom niet vroegtijdig om zeep wordt geholpen.

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie