Sonja Bakker Insta

Sonja Bakker: ‘Ik wil de wereld mooier maken ‘

Ze zat vorig jaar even in het hoekje waar de klappen vielen door een vermeende plagiaatkwestie. Toen bleef het lange tijd stil rondom Sonja Bakker. Gelukkig is er met haar nieuwe boek nu positief nieuws rondom haar. In de nieuwe Party die vandaag uitkomt, hebben we een uitgebreid interview met de Noord-Hollandse dieetgoeroe. Hieronder alvast een voorproefje.

Sonja, net voor kerst is ’Veggie Met Sonja’ uitgekomen. Zoals de titel al aangeeft, bevat dit nieuwe dieetboek alleen maar vegetarische gerechten. Waarom heb je daarvoor gekozen?

“Heel veel mensen zeggen van: ’Ik wil wel vegetarisch koken, maar ik weet niet hoe.’ Met ’Veggie Met Sonja’ wil ik deze mensen het eerste zetje geven, maar ook de wereld een stukje mooier maken. Zelf eet ik drie, vier keer per week vegetarisch en in vergelijking met een jaar geleden veel minder vlees. In ’Veggie Met Sonja’ staan acht vegetarische weekmenu’s voor mannen en vrouwen, waarmee je in acht weken ongeveer acht kilo afvalt. In mijn nieuwe boek, dat supermarktketen Lidl in groten getale uitzet en ook op mijn website te bestellen is, vind je makkelijke gerechten en de ingrediënten die je ervoor nodig hebt zijn niet te duur.”

Foto: Instagram