Verjaardagsfeest Bergen

Sprookjes

We denken vaak dat beroemdheden een sprookjesleven leiden, maar de schijn bedriegt. Zo vertelt prins Constantijn dat hij gewoon zelf in zijn kleine Mini Cooper naar de supermarkt rijdt om boodschappen te doen. Niks geen hofhouding voor de broer van onze koning; hij en prinses Laurentien koken gewoon zelf voor hun drie kinderen, die ze een zo normaal mogelijke opvoeding willen geven. Wie meer sprookjesachtige koninklijke allure had verwacht, komt dus bedrogen uit. Maar van de andere kant past het ook wel weer heel erg bij onze nuchtere volksaard: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.

Een uitdrukking die Mariska Bauer trouwens op het lijf geschreven staat, want als er iemand wars is van sterallures, is zij het wel. Zo zegt ze: ”Als we naar het toilet gaan, stinken we allemaal even hard.” De vrouw van de vrolijkste zanger van ons kikkerlandje heeft zich ook nooit onzeker gevoeld, zelfs niet als haar grote liefde Frans liefdesbrieven kreeg van fans of als er slipjes op het podium werden gegooid. Dat hoort allemaal bij de showbizz, maar achter al die aandacht, glitter en glamour sta je gewoon met je schoenen in de modder. Letterlijk, weet Henny Huisman uit eigen ervaring. Hij moest ooit door de achterdeur van een platenzaak vluchten voor een menigte fans e belandde toen in zijn mooie pak pardoes in iemands achtertuin. Sterren, het zijn net mensen.

Met dromen die soms mislukken, zoals Maxime Meiland heeft gemerkt. En met ruzies, zoals tussen moeder
Estelle en dochter Joëlle die het soms totaal met elkaar oneens zijn. Wie het verrassend genoeg wel met elkaar eens zijn, zijn Katja Schuurman, Ria Valk en Astrid Engels. Deze dames vonden alle drie een nieuwe liefde, maar trouwen hoeft van hen niet meer. En dat is stiekem toch wel jammer, want wij zijn dol op sprookjes.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte