Hart

Het hart van Simone Kleinsma brak in duizend stukjes toen haar lieve man Guus Verstraete compleet onverwacht uit het leven werd gerukt. Het is alweer drie jaar geleden dat de musicalster voorgoed afscheid nam van haar grote knuffelbeer. Het verdriet zal nooit helemaal slijten, maar Simone probeert door te gaan. En dat lukt gelukkig aardig. Ze heeft lieve vrienden, zoals haar maatje Paul de Leeuw, die er altijd voor haar zijn. Maar ook kan Simone haar ei kwijt in haar werk. Dat de musical ’Hello, Dolly’ is lamgelegd door het coronavirus, is dan ook een enorme teleurstelling. Ze had er nou juist zo hartstikke veel plezier in om weer avond aan avond op het podium te staan. Maar het is niet anders. Ook voor Simone geldt: thuisisolatie. Maar een hele dag in huis opgesloten zitten, dat houdt ze niet vol. Af en toe een ommetje maken, breekt de dag een beetje. Een frisse neus halen doet Simone goed.

Ook spotte onze fotograaf Danny Froger in de buitenlucht. Aan de wandel met zijn twee schatjes: zijn grote liefde Ann Dominique en hun kleine hartendief, dochter Fallon. Apetrots poseert Danny voor Party met zijn mooie meiden. Het leverde een hartverwarmend tafereeltje op. De Amsterdamse zanger noemt de thuisisolatie ’een relatietest’. ”Maar als we dit overleven, kunnen we samen alles aan.”

Iets wat Yolanthe en Wesley Sneijder ook vaak zullen hebben gedacht. Hun liefdessprookje begon zo mooi… Maar nu lijkt het er toch sterk op dat het niet ’en ze leefden nog lang en gelukkig’ gaat worden voor Yo en Wes. En dat is niet alleen voor het stel hartverscheurend, maar ook voor de familie Sneijder moet dit emotioneel zijn. Dat Wesley niet in een rouwadvertentie voor Yo’s lievelingstante werd genoemd, is bij Sylvia Sneijder in het verkeerde keelgat geschoten. ”Het is respectloos”, zo laat Wesley’s moeder aan ons weten. ”Dit raakt Wesley in het hart.” De voetbalmoeder maakt van haar hart geen moordkuil, ze draagt het hart nou eenmaal op de tong…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur