Sterk(te)

Heeft u het bij het ontroerende ’DWDD’-interview met André van Duin ook niet droog kunnen houden? Allemensen, wat was dat mooi. Diepe bewondering voor de grootste komiek die ons land rijk is… Zijn geliefde Martin is nog maar kort geleden overleden, het verdriet is nog lang niet gesleten. Maar toch zegt André dapper: ”Ik red me wel, het gaat naar omstandigheden goed met mij.” Zijn goede vrienden bellen hem iedere dag, dat sterkt de lieve lolbroek. Afleiding zoekt hij in kleine klusjes in het huis. Troost vindt hij bij een foto van Martin, waar een kaarsje naast staat te branden. Dat André een groot hart heeft, bewees hij door Matthijs van Nieuwkerk te verrassen met een schitterende vertaling van ’La Bohème’. Nou ik kan u vertellen, de tissues vlogen bij mij thuis in de rondte. Het lied raakte me recht in het hart. Zorgen om het coronavirus zegt André niet echt te hebben. Hij doet uiteraard voorzichtig, maar is niet bang om besmet te raken.

Dit in tegenstelling tot veel van zijn vakgenoten. In Party luchten sterren als Nance Coolen, Nienke Plas, Froukje de Both, Imca Marina en Patricia Paay hun hart. Henny Huisman heeft de afgelopen weken landelijke feestjes afgelopen voor zijn nieuwe programma. In het feestgedruis denkt hij ’iets’ te hebben opgelopen. ”Of het corona was, weet ik niet zeker. Maar ik ben wel behoorlijk ziek geweest.”

Bij Youp van ’t Hek is corona wel met zekerheid vastgesteld. Youp kampt al jaren met hartproblemen, de schrik zat er dus goed in bij de Van ’t Hekjes. Maar tot ieders opluchting heeft Youp vanuit zijn ziekenhuisbed laten weten dat het iets beter met hem gaat. Wat ontzettend fijn, want we kunnen Youp nog lang niet missen. Net zoals al die andere mensen niet gemist kunnen worden… De mensen die in thuisisolatie zitten, in zorgtehuizen en/of het ziekenhuis… Wij denken aan u en wensen u en iedereen om u heen in deze afschuwelijke tijd heel veel STERKTE!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur