Placeholder

Sterren reageren ontdaan op overlijden Ellen Vogel

Het overlijden van Ellen Vogel heeft deze week nogal wat losgemaakt onder collega’s en kennissen in de showbizzwereld. Vanaf haar woonadres in Frankrijk laat Anneke Grönloh aan Party weten: “Ik ben erg van streek door het overlijden van Ellen Vogel; een paar weken geleden heb ik nog een speciaal optreden voor haar gedaan in haar huis. Een mooie leeftijd uiteraard, maar altijd triest als het een dierbaar persoon betreft.”

Peter Tuinman reageert op zijn Facebookpagina: “Ellen Vogel. Een onverwoestbare betekenis voor onze theatergeschiedenis. Een Koninklijke persoonlijkheid. Actrice van ongekend niveau.”

Eerder zei Cornald Maas op Twitter: “De grote en grootse Ellen Vogel -tot op het laatst waardig, allurerijk en geïnteresseerd- is overleden. Een voorbeeld voor vele generaties.”

Maurice Wijnen zei: “Rust zacht Ellen Vogel (93), de ‘Grande Dame’ van het Nederlandse toneel.”

Zelfs onze koning Willem-Alexander laat via een (fictief) Twitteraccount weten dat het hem raakt: “Toneellegende mevrouw Ellen Vogel overleden. De enige vrouw die nog keuriger sprak dan Maman. Indrukwekkende vrouw, schitterende actrice.”