Hans Klok2 Jeroen Harzing Mzoem

Stoppen met roken in Stoptober: wie is het écht gelukt?

Hans Klok (54): ‘Ik rook nog steeds, maar ik ga stoppen’

“In 2021 was ik ambassadeur. Ik rook nog wel steeds, maar ik raak er steeds meer van overtuigd om te willen stoppen. Het is een mind switch, maar dat komt wel. Ik heb het destijds tijdens de stopmaand wel geprobeerd. Ik ging gewoon dingen doen zodat ik geen sigaret kon opsteken, zoals een uur hardlopen en daarna een uur krachttraining. Ik vulde mijn schema op zoveel mogelijk plekken in, zodat ik niet kón roken. Maar het kwam toch weer terug. Het was ook een rottijd voor ons, met die corona enzo. Ik vind het de campagne Stoptober supergoed. Er staan nog een campagne bij moeten komen, om te stoppen met vapen, want dat is nog veel slechter voor je.”

Foto: Jeroen Harzing