Creator: Gd Jpeg V1.0 (using Ijg Jpeg V80), Quality = 85

Stoptober: Tim Coronel kapte voorgoed met roken

Tim Coronel (51): ‘Alles tien keer beter geworden: huid, reuk, geur’

“Vorig jaar was ik ambassadeur van Stoptober. Een jaar later kan ik tevreden zeggen dat ik nog steeds niet rook. Sterker nog: ik snap niet waarom ik ooit ben begonnen met roken. Ik heb het helemaal naar mijn zin zonder nicotine. Ik heb er vorig jaar wel drie weken echt afgelegen. Ik kon me minder goed concentreren en ik had van die neurotische trekjes dat ik naar de benzinepomp moest om een pakje sigaretten te halen. Er gebeurden echt heel maffe dingen, dat ik zelf dacht: Tim, gaat het wel goed met je? En dat bevestigde voor mij hoeveel troep erin zit. Hoe meer het in mijn koppie deed, hoe meer het mij motiveerde om ermee te kappen. Ik ben momenteel erg actief om fijnstof en ultrafijnstof aan te pakken met de uitvinding Cirqulair, een luchtzuiveringssysteem. Zo weet ik wat vieze lucht met je doet. Doordat Ik ben gestopt met roken, is alles tien keer beter geworden: huid, reuk, geur. Echt bizar wat er met je lichaam gebeurt. Zelfs de stoelgang is beter geworden, ineens is alles weer een beetje normaal. Nooit meer in mijn hele leven dat ik ooit nog een peuk in mijn mond steek.”

Foto: RTL