Bn 13 10 B&b Vol Liefde Susanne Dengler 2

Susanne uit B&B Vol Liefde: ‘Leendert keek totaal niet naar mij om’

Vrijgezelle man Leendert stuurde Susanne Dengler (59) vrij snel weg uit zijn avontuur van ‘B&B Vol Liefde’. Hij had niet het juiste gevoel bij haar, vond haar erg bepalend in haar mening en voerde een pittig gesprek met de Oostenrijkse zangeres en levenscoach, waarna ze haar koffers kon pakken. De immer opgewekte Susanne maalde er niet om: “Ik hoef me nergens meer te bewijzen. Ik ben zoals ik ben. Ik ben authentiek en ik wil aan geen lijstje voldoen.” 

Susanne, hoe voel je je nu achteraf, na je deelname aan dit relatieprogramma?

“Ik ben er weer een stukje wijzer van geworden. Er is weer een stukje onzekerheid in mij verdwenen en ik heb de pleaser in mij weer iets kunnen smelten. Door dit programma en de beelden ervan, ben ik dichter bij de zelfliefde gekomen. Ik ben meer in balans, ben meer in het reine gekomen met mezelf, accepteer mezelf beter, omarm mezelf steviger. Ik zie meer kleuren van de liefde en ben meer van mezelf gaan houden.”

Hoe kijk je terug op je deelname aan het programma ‘B&B Vol Liefde’?

“Ik had het voor geen goud willen missen. Dit was het laatste puzzelstukje in mijn persoonlijke groei. Leendert leek mij ook echt een leuke vent. In zijn oproepfilmpje zag ik hem met een piano, met honden, in de natuur, hij houdt van kunst en cultuur, heeft het roer omgegooid en is opnieuw begonnen: dit plaatje paste helemaal bij mij. Hij zag er ook niet verkeerd uit en ik dacht: dit zit wel goed.”

B B 2023 Leendert
Leendert

Viel hij tegen in het echt?

“Nee. Want ik had geen verwachtingen. Hij is zacht en vriendelijk en dat sprak me aan. Op zijn manier heeft hij zijn best gedaan om mij te zien en te respecteren. Dat is niet echt gelukt, maar hij heeft het wel geprobeerd. Leendert heeft het ook echt moeilijk gehad met de opnames. Voordat ik kwam, had hij al drie weken een camerateam over de vloer gehad en heeft hij om een time-out gevraagd. Toen we aan het barbecueën waren, zat ik op een gegeven moment alleen in die grote tuin. Hij zat boven met het camerateam te praten. Hij had niet gevraagd of ik iets wilde drinken, dus ik heb zelf maar een wijntje gepakt. Ik voelde mij totaal overbodig daar. Hij keek totaal niet naar mij om. Toen ik dat tegen de regisseuse zei, fluisterde ze me toe: ‘Je weet dat je ook zelf kan vertrekken, hè?’ Dat had ik helemaal nog niet overwogen, en ik wilde ook niet degene zijn die aan het roer zat. Ik wilde gewoon afwachten wat zich zou ontvouwen. Dat werd uiteindelijk helaas niets.”

Susanne Dengler is een Oostenrijks musical- en operettezangeres die in Nederland woont en werkt. Ze is gecertificeerd coach en gespecialiseerd in het begeleiden van jongvolwassenen om hen te helpen hun sterke kanten te ontwikkelen en uitdagingen te meesteren. Als docent begeleidt ze niet alleen studenten in het vak Duits, maar heeft ze ook het vak Personal Branding ontwikkeld met een eigen leerlijn. Benieuwd? Zie www.sude-coaching.nl

Foto: Bob Awick