Placeholder

Telkens weer

Waar veel van mijn leeftijdsgenoten ieder weekend aan de lampen hangen op coole housemuziek, of idolaat zijn van andere hippe deuntjes, ben ik al jaren een groot fan van Willeke Alberti. Niet dat ik geen brede muzieksmaak heb, integendeel. Op zijn tijd mogen de gitaarsnaren van mij ook snoeihard galmen en de voetjes van de vloer op Armin van Buuren is ook geen straf. Maar iets in de stem van Willeke raakt me zoals geen andere artiest dat kan. Ze ontroert me.

Ik  heb ooit het voorrecht gehad om bij haar thuis in Laren aan de keukentafel te zitten voor een Party-interview. Voor mij een droom natuurlijk: één op één met mijn idool. Wellicht niet heel erg professioneel, maar ik kon het niet laten om haar  -enthousiast als een puber- te vertellen dat ik al jaren volschiet bij haar mooie liedjes. Willeke keek me aan, pakte mijn handen en vroeg naar mijn favoriete nummer. Ik hield het niet droog toen ze speciaal voor mij ’Telkens Weer’ zong aan die  keukentafel. Wat een lieve vrouw, wat een fantastische zangeres! Deze week sprak mijn collega met Willeke. Vol trots vertelt het familiemens bij uitstek over haar kinderen en kleinkinderen.

Wie ook fier met de borst vooruit loopt als het om zijn kinderen gaat, is dirigent en violist Jaap van Zweden. Zijn zoon Daniel laat als zakenman de kassa flink rinkelen. Presentator Ivo Niehe hoeft zich eveneens geen zorgen te maken als het om zijn nazaten gaat. Zijn twee zoons kochten een huis in  Amsterdam voor ruim 4 ton. De jongens zijn beiden begin twintig en zitten nu al goed in de slappe was, zo blijkt. Rond die leeftijd was mijn financiële situatie als student nog abominabel te noemen. Ik had wel een bijbaantje, maar dat was bepaald geen vetpot. Tja, en de luttele centen die ik verdiende, die gingen natuurlijk op aan de platen van Willeke Alberti. Telkens weer…

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie