1e Repetitiedag The Mousetrap

Theatermaker Rick Engelkes niet langer betrokken bij musical Willem van Oranje

Rick Engelkes is niet langer betrokken bij de productie van de musical Willem van Oranje. Ook stapt de theatermaker als aandeelhouder en bestuurder uit productiebedrijf Waterfront Entertainment.

“Vanwege een wezenlijk verschil van inzicht met aandeelhouder en investeerder Pierre Karsten en de drukke werkzaamheden binnen zijn productiemaatschappij REP Entertainment, heeft Rick besloten niet meer de rol van producent, aandeelhouder en bestuurder binnen Waterfront Entertainment te vervullen”, is te lezen in een persbericht van Waterfront Entertainment.

De musical over het leven van Willem van Oranje is negen jaar geleden door Engelkes als creatief producent bedacht. Vanwege de coronapandemie werd de productie van de musical uitgesteld. Daarna ontstond nog meer vertraging doordat Waterfront Entertainment een groot deel van de 4,3 miljoen euro aan coronasteun onterecht ontving. Het bedrijf moet 3,7 miljoen terugbetalen.

Volgens het AD is er sprake van een “juridisch gevecht” tussen voormalig zakenpartners Karsten en Engelkes. De ruzie zou gaan over de terugbetaling van de coronasteun en de twee zouden alleen nog via hun advocaten communiceren.

In het persbericht van Waterfront Entertainment, dat ook door Karsten is ondertekend, staat niets over een mogelijk conflict. In het bericht wordt Engelkes geprezen om zijn inzet “om de musical tot stand te brengen en de terugbetaling van de coronasteun veilig te stellen”.

Karsten zet samen met een groep rijke Delftenaren de productie van de musical door. “Een consortium van Delftse Ondernemers zet zich in om samen met Waterfront Entertainment de productie verder te realiseren. Alle voorbereidingen zijn weer ter hand genomen en het streven is de musical Willem van Oranje in september 2025 de première te laten beleven in Delft”, aldus het persbericht.

Bron: nu.nl / foto: Brunopress