Afscheid Van Igone De Jongh

Thijs Römer veroordeeld tot celstraf

Een bittere pil voor Thijs Römer. De acteur die onlangs een vrij lichte straf tegen zich hoorde eisen door het OM, is door de rechter zwaarder bestraft dan de eis was. Thijs is veroordeeld tot drie maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk, en een werkstraf van 240 uur voor het online misbruik van drie minderjarige meisjes tussen 2015 en 2017. Thijs moet dus een maand daadwerkelijk de gevangenis in.

De rechtbank in Assen acht het bewezen dat Römer zijn slachtoffers verleidde tot seksuele handelingen, door hen via privégesprekken op sociale media te verleiden tot masturberen en het sturen van naaktfoto’s. Om die laatste reden werd hij ook vervolgd voor het verwerven en bezitten van kinderporno, een aanklacht waarvoor hij nu ook is veroordeeld.

Wat de veroordeling betekent voor zijn carrière, zal moeten blijken. Zelf gaf de acteur al aan, dat hij al een jaar zonder werk zit en uit films en series is geknipt. Showbizzkenners beweren voorzichtig dat het over en sluiten is met zijn loopbaan als acteur. Wat zijn ex-vrouw Katja Schuurman -de moeder van zijn 13-jarige dochter Sammie- van de misstappen van haar voormalige geliefde vindt, is nog niet bekend. Dat zijn relatie met Igone de Jongh zwaar onder druk is komen te staan, werd al eerder duidelijk in de media.

Foto: Brunopress