thomas-acda

Thomas Acda presenteert binnenkort nieuwe roman

Cabaratier en acteur Thomas Acda (53) presenteert binnenkort zijn nieuwe roman, genaamd ‘Scenario’. Het tweede boek van Acda zal in oktober verschijnen, zo maakte uitgeverij Lebowksi bekend.

Het boek vertelt over een Nederlandse singer-songwriter die in New York een cursus scenarioschrijven gaat volgen. Hij deelt zijn appartement met een flamboyante acteur. Per toeval ontdekken ze dat hun buurman afgeperst wordt. In eerste instantie zien de twee mannen een geweldig verhaal voor een gezamenlijk script. Maar hoe meer ze de afpersing naar hun hand proberen te zetten, hoe sneller de problemen zich opstapelen.

Acda brak door als muzikaal duo met Paul de Munnik; samen verkochten zij meer dan 2 miljoen platen. Daarnaast speelde hij in talloze tv-series en films, waaronder All Stars en Alles is liefde, waarvoor hij een Rembrandt kreeg. In 2015 verscheen zijn debuutroman Onderweg met Roadie.

De cabaretier is komend najaar ook te zien in twee grote tv-series. Hij keert terug in All Stars & Zonen, de opvolger van de hitfilm uit 1997. Daarnaast vertolkt Acda een belangrijke bijrol in het derde seizoen van de thriller Klem.

Bron: ANP, Beeld: Instagram