Placeholder

Tijd voor MAX in het teken van SOS Kinderdorpen

Tijd voor MAX staat maandag 21 november volledig in het teken van kinderen die opgroeien zonder ouders of veilig thuis. Jochem van Gelder, ambassadeur van SOS Kinderdorpen, zet zich vol overgave in om deze kinderen in onder andere Indonesië te helpen. Een van die kinderen is Misyati. Zonder opvang in een SOS kinderdorp had haar leven er compleet anders uitgezien. Beiden zijn te gast in de studio.

Televisiepresentator Jochem van Gelder is vader van drie zoons. De missie om kinderen een liefdevolle familie te geven ligt dicht bij zijn hart. ”Elk kind heeft een lieve familie nodig om op te kunnen bouwen. Het is de voedingsbodem voor een goed leven.”

”In Indonesië werd ik geconfronteerd met de keiharde realiteit. Honderdduizenden kinderen leven daar op vuilnisbelten, waar ze op zoek gaan naar plastic. Iedere dag weer. Dat is niet te bevatten en heeft diepe indruk op me gemaakt”, aldus Van Gelder.

Misyati was drie jaar oud toen haar vader overleed en haar moeder niet meer voor haar kon zorgen. Ze werd liefdevol opgevangen in een SOS kinderdorp, waardoor haar leven een totaal andere wending kreeg. Nu woont ze in Nederland en vertelt ze hoe belangrijk die hulp voor haar is geweest.

Jochem bezoekt het dorp waar Misyati is opgegroeid en ziet met eigen ogen wat SOS Kinderdorpen voor deze kwetsbare kinderen doet. Hij ziet hoe liefdevol de SOS-moeders zich over deze kinderen ontfermen en ze een veilige plek geven om op te groeien.

In Indonesië leven er duizenden kinderen zonder veilig thuis. Jochem ontmoet het meisje Opi. Samen met haar moeder, broertje en zusje woont ze buiten op straat. Ze gaat niet naar school en moet iedere dag bedelen om te kunnen eten. Deze kinderen hebben dringend hulp nodig.

Over SOS Kinderdorpen
SOS Kinderdorpen zet zich al 65 jaar in voor kinderen zonder ouders of veilig thuis, en doet dat vanuit Nederland alweer 50 jaar. De internationale kinderhulporganisatie gelooft dat familie de belangrijkste basis is voor de gezonde ontwikkeling van kinderen. Wereldwijd krijgen honderdduizenden kinderen dankzij SOS Kinderdorpen een solide basis om zich optimaal te ontwikkelen tot kansrijke en zelfstandige volwassenen. Het liefst binnen de eigen familie, maar als dat niet meer kan in een SOS familie in een kinderdorp.

Tijd voor MAX
Maandag 21 november om 17:10 uur op NPO 1
Presentatie: Martine van Os & Sybrand Niessen