Patty Brard Insta

Tips van positieve Patty Brard!

‘Trek het je niet aan, zolang je het niet aan hoeft te trekken’ is het motto van Patty Brard (67). Ze paste dat zelf in de praktijk toe toen ze enkele jaren geleden bij SBS6 werd ontslagen. ”Ik heb ook meegemaakt dat je ineens niet meer fris en fruitig genoeg bent voor op televisie. En aan de andere kant denk ik dan: ook dát heb ik als een les ervaren. Eigenlijk ging ik naar mezelf kijken en dacht ja, misschien moet ik eens wat aan mezelf gaan doen. Dus degene die mij ooit terecht heeft gewezen, die bedank ik bij deze. Kijk, als iets niet leuk is om te horen, dan wil je het ook eigenlijk liever niet horen. Maar als iets waar is, ja… dan zul je er toch mee moeten dealen.

Laat kritiek van je afglijden

En niemand is perfect, hè? Je hebt allemaal wel een euvel. En het is heel vervelend om op je minpunten gewezen te worden. Maar je herkent de levensles pas als die voorbij is.” Patty geeft ook de tip om bij kritiek niet te lang bij de pakken neer te blijven zitten. ”Hoe langer je in een dip blijft zitten, hoe langer je erover doet om die levensles productief te maken. Wat ik heb geleerd door alle dips: het kan nooit zo donker worden of het wordt wel weer een keer licht. Er is altijd een lampie aan het einde van de tunnel. Ook al zie je ’m niet, het is effe zoeken naar de lichtknop, maar je kan ’m echt wel weer aanzetten. Dat weet ik zeker. Altijd!”

Bron/beeld: Party/Instagram