Placeholder

Tjakka!

Je kunt van Emile Ratelband zeggen wat je wil, maar dat hij lef heeft, kan niemand ontkennen. Schreeuwt hij normaal gesproken de longen uit zijn lijf om zijn positiviteitsleer aan de man te brengen, toen onze verslaggever hem deze week op Schiphol sprak, zong Emile toch een toontje lager. Emile en zijn vriendin Gitta stapten nerveus op het vliegtuig naar Afrika. Het ebolavirus grijpt daar snel om zich heen en heeft al vele levens gekost. Voor Emile is dit niet de ver-van-zijn-bed-show; het grijpt hem naar de keel. En dus zit hij momenteel in Afrika om te helpen waar hij maar kan. Met gevaar voor eigen leven; want ebola is bepaald geen griepje. Het siert Emile dat hij daadwerkelijk iets probeert te doen om de situatie dragelijk te maken voor de patiënten aldaar. De eerstvolgende keer dat ik hem weer ’Tjakka’ hoor brullen, zal dit aanzienlijk minder irritatie oproepen dan voorheen.

Wie zich momenteel aan alles en iedereen lijkt te irriteren, is Estelle Cruijff. Regende het de afgelopen weken pijpenstelen, gepaard met fikse windstoten, Estelle vond het blijkbaar nodig om toch haar zonnebril op te zetten. Allesbehalve vrolijk oogt het voormalige feestbeest, die erom bekendstond alle rode loper gelegenheden af te huppelen. In niets doet zij nog denken aan de vrouw die ze was toen ze nog gelukkig getrouwd was met Ruud Gullit. Zwaaiend met zijn pinpas baande ze zich bijna dagelijks een weg door de winkelrekken met peperdure couturekleding in de P.C. Hooftstraat.

Sinds haar huwelijk met Ruud spaak liep en de geldkraan werd dichtgedraaid, is Estelle nog maar een schim van de vrolijke meid van vroeger. Nu valt het natuurlijk niet mee om als luxepoes plots met je gemanicuurde vingers in de uitverkooprekken te moeten graaien. Dit gaat ook Estelle niet in de koude kleren zitten. Jammer. Ze is zoveel leuker als ze lacht. Laten we hopen dat Estelle weer snel de oude is. Wellicht dat Emile Ratelband bij thuiskomst wat positiviteit in haar leven kan blazen. Tjakka!

 

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie