Tjeerd Oosterhuis

Tjeerd Oosterhuis’ jongensdroom komt uit met platencontract als pianist

Andante Piano kondigt een meerjarige samenwerking aan met de Nederlandse pianist/composer en producer Tjeerd Oosterhuis. De komende jaren zullen de pianowerken van Tjeerd Oosterhuis worden uitgebracht op Andante Piano, het neoklassieke pianolabel van Disruptive Records. 

Tjeerd Oosterhuis is opgegroeid in een muzikaal gezin en begon met klassieke pianoles toen hij 7 jaar oud was. In zijn tienerjaren ontwikkelde Tjeerd een voorliefde voor popmuziek en richtte hij de band Total Touch op waarmee hij succesvolle hit-albums opnam. Op basis daarvan startte hij zijn eigen muziekproductiebedrijf, DEMP Music, om zijn allround creativiteit uit te breiden. Sindsdien heeft hij diverse klassiek geïnspireerde composities geschreven en deed hij producties voor populaire Nederlandse en internationale artiesten, films, musicals en nog veel meer. De meeste hiervan zijn aan de piano ontstaan en verschillende van zijn producties bereikten de status van multi-platina.

Ivo Adelaar van Andante Piano : “Wij zijn enorm trots om met een ervaren, succesvolle musicus als Tjeerd te mogen samenwerken. Tjeerd heeft de afgelopen decennia vooral een sterke naam opgebouwd als producer en composer voor talloze artiesten, en maakt nu de stap om met zijn pianocomposities naar buiten te treden. Wij kunnen niet wachten om samen met Tjeerd deze nieuwe, maar tegelijk voor hem ook weer vertrouwde weg in te slaan.” 

Tjeerd Oosterhuis: “Andante Piano heeft zich de laatste jaren op de kaart gezet als succesvol label in de neoklassieke muziekwereld. Ik ben vereerd dat ik hier onderdeel van word en de komende jaren mijn piano composities bij hun kan uitbrengen.  

De eerste single ‘Like Daughters Do’ die we vandaag releasen is geïnspireerd door mijn twee dochters. Als een fotoboek weerspiegelt het plezier om ze te zien opgroeien en elke dag verrast te worden door hun levendigheid en voortdurende creativiteit. Beiden zijn daarnaast zich ook muzikaal aan het ontwikkelen als veelbelovende pianistjes .” 

‘Like Daughters Do’ van Tjeerd Oosterhuis is te beluisteren op alle streamingdiensten.