Tony Neef

Tony Neef praat regelmatig tegen de foto’s van zijn ouders


Tony Neef heeft in zijn woonkamer twee foto’s staan. Op de een staat zijn moeder en op de andere zijn vader. Tony, die regelmatig tegen de foto’s van zijn ouders praat: ”Iedereen zegt dat ik op mijn moeder lijk, maar ik zie het andersom. Ik lijk qua uiterlijk heel veel op mijn vader, op wie ik gek was. Hij
is iets te vroeg overleden. In 1999, op zijn 69e. Ik vond dat heel jammer, heel erg.”

Ik wil ze nooit vergeten

Zijn succes als de mannelijke hoofdrolspeler van de musical ’Miss Saigon’, waarvan de première in 1996 plaatsvond, heeft de vader van Tony gelukkig nog meegemaakt. ”Hij was trots en blij. Ook voor mijn broer en zus enzo.” Zijn ouders waren volgens Tony geweldig en heel duidelijk. ”Zo van: tot hier en niet verder. Dat was heel mooi. Ik heb nooit dingen stiekem hoeven doen.” Twee jaar geleden stierf de moeder van Tony op haar 87e. De musical- en stemacteur, zanger en tekstdichter zegt zowel aan zijn moeder als zijn vader nog veel te denken. ”Ik wil ze nóóit vergeten”, aldus Tony liefdevol.