Tooske William Rutten

Tooske Ragas vaste vervanger Jan Versteegh in vooravondsucces De Bondgenoten 

Strategie, teamwork, vriendschap en verraad: het blijkt een gouden combinatie. De realityshow De Bondgenoten boeit dagelijks een groot aantal trouwe kijkers – ook na meer dan 125 afleveringen. Sinds de lancering is  het marktaandeel in de belangrijkste doelgroep (25-59) bijna verdubbeld ten opzichte van vorige programma’s en daarmee is De Bondgenoten het best bekeken programma in dit tijdslot op SBS6 in jaren. SBS6-host Tooske Ragas neemt begin mei twee weken lang de presentatie voor haar rekening. Zij neemt de honneurs waar als vaste presentator Jan Versteegh op vakantie is. Ook in de zomermaanden zal Tooske regelmatig te zien zijn.

Het aantal deelnemers in De Bondgenoten is altijd zestien. Elke maand vormen de deelnemers zelf vier teams, die het tegen elkaar opnemen in een strijd om een hoofdprijs van maar liefst 100.000 euro. Met fysieke en kennisgerichte spellen, geheime opdrachten en manipulatieve mindfucks strijden de teams om punten – en de hoogste positie in de ranglijst.

De climax aan het einde van elke maand is de knockoutfase die één winnend team oplevert. In de finale barst de strijd om de 100.000 euro vervolgens écht los. Want waar de vier deelnemers van dit team startten als bondgenoten, zijn ze nu elkaars vijanden. Er gaat immers maar één iemand naar huis met een ton.

Naast de winnaar vertrekt ook een deelnemer uit het slechtst presterende team. Beide deelnemers worden vervangen. Aan het begin van elke maand worden de teams opnieuw samengesteld – de puntentelling gaat weer op nul.  Nieuwe maand, nieuwe kansen… en wederom 100.000 euro op het spel.

De Bondgenoten is een format van Talpa Concepts en wordt geproduceerd door Talpa Studios.

Uitzendingen: elke werkdag om 19.45 uur op SBS6.

Foto: William Rutten