Perspresentatie Van Holland Zingt Kerst 2018

Trijntje Oosterhuis: “Vreemdgaan is eigenlijk een zoektocht naar jezelf”

Trijntje Oosterhuis in een hele trouwe vrouw. Hierover vertelde ze eerder aan onze verslaggever: ”Ik ben zelf van de eeuwige trouw, maar je weet niet hoe het leven loopt toch? Mijn ex is toen toch weggegaan en z’n heil gaan zoeken bij een andere vrouw. Ja, dat kan gebeuren. Ik denk vaak: soms gaan relaties uit elkaar door vreemdgaan, omdat dat het laatste zetje is. Maar de keuze voor een ander is vaak niet de keuze tégen jou, snap je? Het is voor degene die vreemdgaat eigenlijk meer een zoektocht naar zichzelf.

Alsof je wereld instort

Het is blijkbaar gewoon niet meer van deze tijd om een heel leven lang met één persoon samen te blijven. Hoe vreselijk het ook is voor een gezin. Zoals ik dat meegemaakt heb, met twee kleine kinderen, dat is gewoon vreselijk, dat gun ik niemand. Dat voelt alsof je wereld instort. Maar soms is het niet anders. Het belangrijkste in een relatie is denk ik dat mensen gelukkig met zichzelf zijn, verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen levensgeluk. En het vitaal houden, niet te veel op elkaar leunen en hangen. Maar ik ben zelf wél een hele trouwe vrouw en ik geef mijn partner het volledige
vertrouwen.”

Bron/beeld: Party