andré-van-duin

Trots

André van Duin heeft met zijn prachtige toespraak op de Dam diepe indruk gemaakt. Menigeen pinkte een traantje weg. Heel Nederland houdt van André! Zelf bleef hij zoals altijd bescheiden. ”Het ging wel goed volgens mij”, zei André. Op social media was men lyrisch. ’Een man om lief te hebben’ en ’hij is onze nationale trots’ waren de liefdevolle kreten die onze BN’ers over de komiek schreven.

Of Jeangu Macrooy het volk op 22 mei ook zo trots zal maken? Daarover zijn de meningen verdeeld. Ronnie Tober, die twee keer meedeed aan het Eurovisie Songfestival, is gematigd enthousiast. Alhoewel Ronnie het liedje van Jeangu mooi vindt, twijfelt hij eraan of de zanger zal zegevieren in Rotterdam. ”Van mij mag hij nummer één worden, maar ik denk niet dat hij wint.” De meiden van OG3NE zijn een stuk positiever. Ook Carlo Boszhard vindt het een steengoed nummer, maar: ”Frankrijk is mijn favoriet.” En Martien Meiland? Die heeft geen goed woord over voor de Nederlandse inzending dit jaar. ”Wat is dat voor taal?!”, gilt hij over het Surinaamse deel in het lied. Of hij de Franse inzending ook beter vindt, wordt niet duidelijk. Al maakt Martien er geen geheim van dat hij dolgraag weer naar Frankrijk zou verhuizen. Daar waar zijn vrouw Erica nog aarzelt, zou de SBS-ster met alle liefde het kasteel weer openen voor gasten. Of hij zijn echtgenote weet over te halen, dat zien we ongetwijfeld in het volgende seizoen van ’Chateau Meiland’. Ze komen er vast samen uit, tot ruzie zal het niet leiden. Samen staan ze sterk!

Iets wat Linda de Mol ook ooit dacht over haar relatie met Sander Vahle. Maar hun liefdessprookje spatte helaas snoeihard uit elkaar. De scheiding was pijnlijk, niet alleen voor Linda en Sander, maar ook voor hun twee kinderen. Dochter Noa had het er indertijd moeilijk mee dat haar ouders uit elkaar gingen. Maar nu is ze vol lof over hoe haar ouders met de verdrietige situatie zijn omgegaan. ”Ze hebben het heel goed gedaan”, zegt Noa apetrots.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: ANP