Tv-carrière Kim-Lian van der Meij ernstig in het slop

Kim-Lian van der Meij werd jarenlang geen strobreed in de weg gelegd in de amusementsprogrammering van SBS 6: ze reeg de ene na de andere tv-flop aan elkaar. Maar sinds dit jaar staan de zaken er anders voor: John de Mol heeft de halve presentatorenstal van RTL 4 leeggetrokken en nu is het Linda de Mol en Wendy van Dijk wat de klok slaat op SBS 6. Kim-Lian is naar de achtergrond verdwenen, zoals recent ook pijnlijk duidelijk werd tijdens een interview op Radio Veronica.

Sidekick Jeroen Latijnhouwers vroeg haar: “Maar je gaat ook een nieuw programma doen, toch, Kim-Lian?

Kim-Lian, die totaal niets nieuws in het verschiet heeft, daarop: “Nou, Thank You For The Music is nieuw in de zin van dat we een nieuw seizoen gaan draaien.”

Jeroen: “Een ander programma, dacht ik? Ik meen zoiets te hebben gelezen.”

Kim-Lian: “Ehmm, nou, ik denk dat je dat bedoelt. Dat dat het is, maar er zijn absoluut wel dingen – zoals dat zo mooi heet – die in de pijplijn zitten.”

Dj Giel Beelen: “Maar ik zie hier op je Wikipedia in elk geval – maar misschien is dat al geweest en heb ik het gemist – Helden Door De Modder VIPS.”

Kim-Lian: “Nee, dat is oud. Dat heb ik al gedaan, dat is al uitgezonden.”

Giel: “En De Mannen van Taal? O, nee, dat heb ik nog wel gezien.”

Kim-Lian: “Nee, De Mannen van Taal, nee, nee.”

Het is inmiddels zo erg gesteld met de tv-carrière van Kim-Lian dat ze maar met haar gezin naar Zweden is verhuisd. “Ik ben heel veel in Nederland voor mijn werk en om mijn familie en vrienden te zien, maar als ik niet werk reis ik heel snel weer naar Zweden toe. Daar ben ik bij mijn familie en mijn gezin. Mijn man werkt echt in Zweden en mijn kinderen gaan daar echt naar school. Die zijn daar permanent, elke dag. Dit is sinds vorig jaar aan de gang.

Als het allemaal niks meer wordt op SBS 6, wil ze dan meedoen aan het Eurovisie Songfestival? “Ik zou zowel voor Zweden als Nederland willen uitkomen, maar alleen als ik 100 procent zeker weet dat ik het winnende liedje zou hebben.

bron: Mediacourant

foto: Instagram