Premiere Musical Frozen

Tv- en radiopresentatrice Jessica Mendels: ’Voor je het weet, eet je steeds meer’

U zou misschien verwachten dat beroemdheden luxe eetgewoontes hebben, maar niets blijkt minder waar. Zo onthulde ’We Zijn Er Bijna!’- presentatrice Martine van Os onlangs dat ze een behoorlijk minimalistische eter is: tot het avondeten komt ze vaak niet verder dan een cracker of soms een enkele boterham. Hoe zit het met andere bekende Nederlanders? Vandaag aan het woord: Jessica Mendels.

”Momenteel zit ik in de fase van overnight oats. Ik weeg alles zorgvuldig af: een schepje lijnzaad, een schepje chiazaad, veertig gram havervlokken en een paar nootjes. Daar gaat dan plantaardige melk overheen, en het geheel zet ik een nacht in de koelkast. De volgende ochtend eet ik het. Het is een supergezond, uitgebalanceerd, vezelrijk ontbijt. Waarom ik dat eet? Omdat ik van ontbijten houd en één boterham worden er al snel twee. Voor je het weet, eet je steeds meer. Ik geloof echt dat een goed begin het halve werk is. Dit ontbijt geeft me lang energie. En na mijn radio-uitzending op Den Haag FM neem ik dan een banaan, een appel of kersen. In ieder geval fruit. Als ik thuiskom, rond één uur of half twee, maak ik iets klaar voor de lunch. Dat wisselt, vaak kijk ik naar leftovers. Brood probeer ik altijd zo min mogelijk te eten, omdat ik vanwege diabetes geen tarwe kan verdragen. Ik krijg er een bolle buik van en dat wil ik niet.”

“Voor mijn kinderen bak ik iedere dag speltpannenkoeken als ontbijt. Een fles van een liter, waarin ik het beslag maak, gaat twee tot drie dagen mee. Mijn kinderen vonden brood ’s ochtends niet lekker, daar deden ze uren over. Totdat ik met dit idee kwam, dit eten ze zonder mokken. Ik maak het beslag van volkoren speltmeel, eieren en plantaardige melk. Zo hebben mijn dochters een heel goede, feestelijke start van de dag, want ik heb ’s ochtends geen zin in gedoe of gechagrijn.”

Foto: ANP