Placeholder

Uithuilen

Iedereen heeft minstens één goede vriend(in) die altijd voor je klaarstaat. Ik prijs me gelukkig met mijn vrienden met wie ik onbedaarlijk kan lachen, maar bij wie ik soms ook een traantje weg mag pinken. Mijn vrienden zijn kritisch. Ze vinden me leuk, maar als ik hysterisch doorsla, fluiten ze me onverbiddelijk terug. Een avondje karaoken –waar ik immer vol enthousiasme aan deelneem, maar helaas enig zangtalent ontbeer- loopt al snel uit op afkeurende blikken van mijn maatjes. Sinds ik eens bij Café Peter Beense de boxen heb opgeblazen met mijn zoetgevooisde stem, heb ik een microfoonverbod van hen gekregen. Ach, het zijn mijn vrienden, ze beschermen me.

Ook als je een ster bent, heb je soms behoefte aan je BFF. Actrice Tjitske Reidinga weet hier alles van. De scheiding van haar ex-man Vincent, een omgangsregeling met haar drie kinderen, stress rond de verkoop van de echtelijke woning en het opbouwen van een nieuw leven met haar vriend Peter Blok; het is Tjitske allemaal niet in de koude kleren gaan zitten, zo blijkt uit onze reportage op pagina 6. Wat een vrolijke middag met haar vriendin moest worden, liep uit op een regelrecht tranendal. En als een vrouw de sluizen eenmaal opent, blijven die traanbuizen meestal wel enige tijd op volle toeren werken. Dit soms tot grote ergernis van de mannen; die doorgaans maar nerveus worden van al dat gesnotter.

Ik kan me zo voorstellen dat Wesley Sneijder het de komende maanden ook niet makkelijk gaat krijgen nu Yolanthe zwanger is! De hormonen gieren tijdens een zwangerschap door je lijf. Zelfs het grootste ijskonijn kan in één klap veranderen in een emotionele softie als zij een kind draagt. Dus de tissues kunnen alvast klaar worden gelegd in huize Sneijder-Cabau. Yo staat er gelukkig niet alleen voor als Wes moet voetballen. Vriendinnen genoeg die haar bij zullen staan in deze bijzondere tijd die zwangerschap heet. En als Yo een potje wil huilen, huilen haar meiden hoogstwaarschijnlijk gewoon lekker met haar mee… Dat is vriendschap!

Tot volgende week!
Chantal Braspenning
Chef Redactie