Urbanus Insta

Urbanus deed een jongetje uit coma ontwaken…

In ‘Nieuwe Revu’ vertelt Urbanus het wonderlijke verhaal van een jongetje dat uit zijn coma is ontwaakt door toedoen van de Vlaamse grappenmaker. Urbanus zegt: “Geloof het of niet, maar in de jaren ’80 zat ik eens aan het bed van een 13-jarige fan in coma. Met zijn ouders en andere familieleden naast me, moest ik daar – on the spot – de clown uit gaan hangen met als doel hem weer te laten ontwaken. Ik pakte de arm van dat kereltje vast en vertelde hem dat ik helemaal op de fiets van Molenbeek naar Brugge was gereden, maar dat hij gewoon een beetje lag te maffen. Daarop schoot hij wakker, begon te krijsen, trok alle draadjes uit zijn lijf en raakte weer buiten westen. De dag erna ontwaakte hij alsnog definitief uit zijn coma en stuurde hij me een bedankbrief. Inmiddels heeft hij kinderen, met wie hij meermaals mijn shows heeft bezocht.”

Foto: Instagram