Pierre Kartner

‘Vader Abraham’ Pierre Kartner (87) overleden

Dinsdagochtend 8 november is Pierre Kartner overleden, meldt zijn familie. De zanger en liedjesschrijver die bekendstond als Vader Abraham werd 87 jaar en is vrijdagochtend in besloten kring begraven. Pierre Kartner werd in 1935 geboren in Elst en woonde vrijwel zijn hele leven in Breda. Zijn leven stond volledig in het teken van muziek. Hij…

Dinsdagochtend 8 november is Pierre Kartner overleden, meldt zijn familie. De zanger en liedjesschrijver die bekendstond als Vader Abraham werd 87 jaar en is vrijdagochtend in besloten kring begraven.

Pierre Kartner werd in 1935 geboren in Elst en woonde vrijwel zijn hele leven in Breda. Zijn leven stond volledig in het teken van muziek. Hij was zanger, (voorheen) bassist, tekst- en muziekschrijver en producent. Zijn grootste hits scoorde hij met ‘Het Kleine Café Aan de Haven’ (1975) en ‘Het smurfenlied’ (1977). ‘Het Kleine Café’ werd meer dan 200 keer gecoverd door andere artiesten, met ‘Het Smurfenlied’ stond hij wereldwijd bovenaan in allerlei hitparades. Daarnaast vergaarde hij roem met een groot aantal carnavalsnummers.

Bron: ED / Foto: ANP