Verdriet

Het gaat niet goed met José Hoebee. Sinds haar echtgenoot Will overleed, is haar hart gebroken. Het verdriet heeft ze niet goed verwerkt. ”Ik heb psychische problemen sinds het overlijden van mijn man”, zo geeft ze toe. Werken, dat zit er voorlopig niet in. Vandaar ook dat de stekker abrupt uit LUV’ is getrokken. José voelt zich al maanden belabberd. ”Eten, drinken en praten, alles doet pijn.”

Tineke de Nooij, die eind 2018 haar man verloor, zal het verdriet van José herkennen. Nadat Tineke voorgoed afscheid nam van haar geliefde Peter viel ze in een diepe depressie. ”Ik vond mezelf zielig.” Haar kinderen en vrienden maakten zich zorgen om Tineke. ”Ze vonden dat ik te veel dronk.”

Iets wat sommigen ook vinden van Martien Meiland. We zagen de Meilandjes immers dagelijks op hun horloge kijken of het al tijd was om de kurken weer te laten ploppen. Dat er mensen zijn die over zijn drankgebruik vallen, is iets waar de kasteelheer niet mee zit. Wat hem ongetwijfeld wel dwarszit, is de ruzie die hij heeft met zijn zus Nelleke. Dat Martien een interieurzaak opende op enkele meters van haar woonwinkeltje, schoot bij zus Nelleke volledig in het verkeerde keelgat. Sindsdien is het hommeles tussen de twee. Een verdrietige familiekwestie, waarvan we alleen maar kunnen hopen dat die snel wordt bijgelegd.

Zo dacht Gaston Starreveld ook dat hij een ruzie had beslecht. Jarenlang was er een felle strijd tussen hem en zijn schuldeisers in Spanje. Gaston is van mening dat de kwestie nu eindelijk naar tevredenheid is opgelost. Maar zijn schuldeisers blijken nog steeds geen goed woord voor hem over te hebben; ze vinden hem nog altijd een stuk verdriet.

Zal Bridget Maasland dat ook van haar ex André Hazes vinden sinds hij haar hart brak? Wellicht brengt deze lente een leuke man op haar pad. Het geluk is haar gegund. Hopelijk heeft ze wel geleerd van het verleden en neemt ze een nieuw vriendje niet meteen mee op vakantie. Want Bridgets liefdestripjes eindigen doorgaans in een tranendal…

Chantal Braspenning – hoofdredacteur