Vergeten…

Uit het oog, maar zeker niet uit het hart. Kees Haak moet zijn vader Nico al 32 jaar missen, maar vergeten zal hij zijn ouweheer nooit. Net als zijn pa zingt Kees de sterren van de hemel en zet hij overal in het land de tent op z’n kop met Nico’s grote hit ’Foxie Foxtrot’. Samen met Pierre van Dam (de neef van Koos Alberts) en Dennis Alberti (kleinzoon van Willy Alberti) vormt Kees De Legendes. ”Wij verzorgen met z’n drietjes een show waarin alle grote hits van onze opa, oom en vader voorbijkomen. De aftrap was begin augustus. Ik vond het een hele eer dat mijn moeder Jeanne en Joke, de weduwe van Koos Alberts, erbij aanwezig waren. Zij zijn apetrots. Dat is mooi om te zien.”

Joke Alberts is inderdaad trots op de neef van haar man. Het doet haar goed dat de liedjes van Koos, die vier jaar geleden overleed, nog altijd volop worden meegezongen. De Legendes en de fans houden de herinnering aan Koos levend. Joke mist haar echtgenoot nog elke dag, ruimte voor een nieuwe liefde is er niet. ”Alhoewel Koos het niet erg had gevonden als er na zijn overlijden een andere man in mijn leven was gekomen. Maar ik zit er zelf gewoon niet op te wachten.” Aanbidders kunnen dus rechtsomkeert maken. ”Er is maar een Koossie”, zegt Joke liefdevol.

Wie ook vol liefde over haar dierbare spreekt, is Miranda Frijda. Haar moeder, topactrice Nelly Frijda, is hoogbejaard en begint langzaamaan vergeetachtig te worden. Miranda: ”Haar kortetermijngeheugen hapert soms. Maar ze is 86 jaar, dementie hoort bij de leeftijd.”

Met het geheugen van ’B&B Vol Liefde’-ster Jacob is helemaal niets mis. Hij kan zich de ruzie met B&B-baas Richard, die momenteel in de succesvolle RTL 4-serie te zien is, haarscherp voor de geest halen. Woest is Jacob op Richard. Hij vertelt ons zijn kant van de ruzie en laat geen spaan heel van Richard. Jacob briest: ”Hij is een nare man, een rat!” Valt hun vriendschap nog te lijmen? Nou, dat kan Richard wel vergeten!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: AJDJ