Meiland Talpa Tom Cornelissen

Verhuisdrift

Dat de Meilandjes een enorme verhuisdrift hebben, is geen geheim. Ze kopen en verkopen onroerend goed alsof het niets is. De miljoenen vliegen de makelaars om de oren. Nog maar een jaar geleden zwaaide de deur van hun pension Code Rosé in Noordwijk met veel bombarie open. Maar nu blijkt het ontvangen en verzorgen van de gasten de familie toch zwaarder te vallen dan gehoopt. Martien stelt: ”We hebben hartstikke leuke gasten. Daar is het helemaal niet om te doen. Het is enig, maar ik weet het niet.” Elke dag om half zes uit bed moeten om het ontbijt te verzorgen, is iets wat Martien opbreekt. ”Ik vind het niet meer leuk en als ik iets niet leuk vind, dan houdt het op.” En dus zeggen de Meilandjes au revoir tegen Code Rosé. De familie verwacht geen winst te maken met de verkoop. ”Wij hebben hier heel veel geld in gestoken. We gaan er sowieso niets aan verdienen.” Het gezin kocht het pand in 2022 voor 1,4 miljoen euro.

Een bedrag waar een beetje ster niet voor terugdeinst, zo blijkt. Ook Matthijs van Nieuwkerk deed namelijk een peperdure aankoop. Zijn werk als tv-presentator is weliswaar stil komen te liggen nadat hij door oud-collega’s werd beschuldigd van wangedrag, maar zijn leven draait op de achtergrond gewoon door. Hij kocht een schitterend liefdesnestje in Den Haag voor de lieve som van 1.105.000 euro.

En ook Leontien van Moorsel is druk in de weer op de huizenmarkt. Zij verkocht recent haar villa met ruim een half miljoen euro winst en ruilde deze in voor een penthouse met adembenemend uitzicht! Het penthouse stond te koop voor een vraagprijs van 1.245.000 euro en Leontien en haar man kochten het voor 1.225.000 euro; een bescheiden 20.000 euro minder. De makelaars hebben hun handen vol aan al die sterren die willen verhuizen en niet schromen om diep in de buidel te tasten. Handenwrijvend zullen zij wachten op de volgende BN’ers die hun kantoor binnenlopen. Katjinggggg!

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Talpa