Lee Towers 19042022 Ajdj (1)

Verhuizing viel niet mee voor Lee Towers

Het moest er eens van komen: verhuizen. Lee Towers (76) woonde met zijn Laura járenlang op Scheveningen maar is ambassadeur van Rotterdam. En dus keerde hij kort geleden terug naar de stad die in zijn hart zit. Dat hart kreeg het echter zwaar te verduren tijdens het inpakken en verhuizen: “Het was een hectisch jaar, een verhuizing is bijna dodelijk.”

Dag Lee, de beste wensen nog voor 2023. Wat voor jaar 2022 heb jij achter de rug?

“Een hectisch jaar! Een verhuizing is bijna dodelijk voor je agenda, je schema en je drukte. Dat kan ik je wel vertellen. Laura en ik waren gesloopt toen we eenmaal op onze nieuwe plek zaten. Maar we hebben het mooiste uitzicht van de hele wereld, we kijken uit op de Maas, dus je hoort ons niet meer klagen.”

In de lente van 2022 waren we nog bij jullie op bezoek in jullie schitterende appartement op Scheveningen, waar jullie 34 jaar hebben gewoond. Jullie uitzicht op het strand, de Noordzeekust en de beroemde pier was ook al onbeschrijflijk prachtig…

“Dat klopt, maar de zee is ’s avonds donker en dan zie je niks. We hebben nu een voortdurend verlicht en levendig panorama. We kijken zo over de Willemsbrug naar de Erasmusbrug in de verte: dat is natuurlijk Manhattan aan de Maas. Rotterdam zit in al mijn genen, dus ik ben gewoon thuis nu.”

Wat moest je in de voorbereiding allemaal doen om te kunnen verhuizen?

“We gingen van vrij groot naar iets kleiner. We hebben nog best een groot appartement, maar we hadden wel te veel spullen. Dat was gauw opgelost: met vier kinderen, elf kleinkinderen en twee achterkleinkinderen kan iedereen wel wat gebruiken. De kringloopwinkel was ook blij met ons. Alles wat over was en onze naasten niet wilden hebben, brachten we naar de tweedehandswinkel. Niet meer over nadenken, gewoon zeggen: klaar en weg.”