victoria-koblenko

Victoria Koblenko past kledingstijl tijdelijk aan

Victoria Koblenko (40) staat bekend om haar extravagante kledingstijl. Maar sinds het ontstaan van de coronacrisis heeft ze er voor gekozen om zich ingetogener te kleden. “Ik heb het idee dat het je bijna kwalijk wordt genomen als je iets uitgebreid viert”, vertelt ze in de nieuwste editie van ‘Beau Monde’.

Voor corona kon het Victoria niks schelen als ze ergens overdressed binnenkwam. Haar uitgangspunt was altijd: dit is hoe ik me voel en als mensen daar iets van willen vinden, is dat hun probleem. Nu vindt ze dat ongepast. “Omdat ik het idee heb dat er een heel grote schaduw boven ons allemaal hangt. Ben ik nog wel empathisch als ik extravagant naar de markt ga? Dat wordt een beetje taboe”, stelt de actrice.

Victoria heeft zelfs het idee dat het haar kwalijk wordt genomen wanneer ze iets uitgebreid viert. “Je zou eens moeten zien hoe mijn DM volstroomt met boze reacties op het feit dat we een nachtje uit logeren waren in een hotel met lekker eten en een beautybehandeling”, vertelt ze. “Mensen plakken daar meteen heel agressief een label op van: ja, jij wel en wij niet!”

Toch heeft de coronacrisis ook zo zijn impact op Victoria. Ze kon het afgelopen jaar dan ook maar een zesde doen wat er op haar planning stond stond. “Om me heen zag ik veel mensen die er gebukt onder gingen dat hun werk of mooie reizen wegvielen. Wij ook, maar ik laat geen virus bepalen waar ik gelukkig van word,” aldus de actrice.

Wel is ze anders gaan kijken naar wie ze is als ze niet bezig is met haar werk. “Een aanzienlijk deel van mijn tijd ben ik dus niet bezig met waar ik normaal gesproken mijn financiën en voldoening uithaal. En dat vond ik eigenlijk heerlijk. Wat niet wil zeggen dat ik het acteren niet mis. Het was voor iedereen even aan alle knoppen draaien: how do I keep my sanity?”

Beeld: Instagram