Viola Holt deelt het geheim van een gelukkig huwelijk van 35 jaar!

Viola Holt en haar man Peter zijn al decennia lang gelukkig met elkaar. Aan Party vertelt Viola over hun relatie. ”Het begon met een helderziende die zei: ’Voordat je dochter veertien is, zul je de man ontmoeten bij wie je je hele leven blijft.’ Ik dacht: het zal wel. Ik ging naar Cannes in Frankrijk en inderdaad: vier dagen voor de veertiende verjaardag van mijn dochter kwam ik Peter tegen. Ik was al eerder getrouwd geweest, al dertien jaar vrijgezel en helemaal niet op zoek naar een leuke man, maar je krijgt een soort bliksemflits. Anders kan ik het niet verklaren. Bij hem gebeurde hetzelfde.

Hij gunt mij echt alles

In 1988 hebben wij elkaar ontmoet en in 1990 zijn wij getrouwd. Op 21 juni. Wij vieren dat nog steeds met elkaar, hebben een gelukkig huwelijk. Liefde is mooi. Het zit ’m in de kleine dingen, zoals dat ik hem ’s morgens een kopje koffie op bed breng of zijn kleren klaarleg, of hij doet iets voor mij. Het gaat maar door, de liefde verdiept zich ook. Je moet wel humor hebben, grappen kunnen maken. Wij liggen soms dubbel met elkaar. Je moet ook goed kunnen praten. En elkaar de vrijheid geven. Als hij een avondje wil biljarten: ga! Als ik met vriendinnen op stap wil: ga. Het is nooit een probleem geweest. Op een gegeven moment wilde ik naar het ’Eurovisiesongfestival’ in Israël, waar onze vriend Conny Mus woonde, en wij woonden in Mexico. Peter heeft toen een vliegticket voor me geregeld als cadeau en zei: ’Je gaat.’ Zó lief dat mijn man dat voor mij gedaan had. Hij gunt mij echt alles. Ik hem ook trouwens.

Hij is de perfecte man voor mij

Toen ik in het verleden in ’Hotel Big Brother’ zat, mocht ik er even uit om met gitarist Jan Akkerman voor zijn vijftigste verjaardag een gitaar te kopen. Naast dat hij een briljant gitarist is en kok, kan Peter eigenlijk alles. Hij is de perfecte man voor mij. Sorry dat ik het zeg, haha. Van de seven year itch hebben wij geen last gehad. Het is elkaar de vrijheid gunnen en elkaar blijven respecteren. Respect hebben voor wat hij wil en zijn verlangens begrijpen. Peter is nu bezig met een kookboek over de Molukse keuken, waar hij helemaal gek van is. Wij zitten nooit als een oud echtpaar op de bank, we zijn constant bezig met nieuwe ideeën. Peter, die een succesvol reclameontwerper en copywriter is geweest, en ik matchen ook in creativiteit met elkaar.”