Vorstelijk

De koninklijke familie is in diepe rouw… Het overlijden van prinses Christina is hard bij de Oranjes aangekomen. Christina was al lange tijd ziek, maar toch kwam het nieuws van haar dood als een schok. Willem-Alexander beschreef zijn tante als ’een markante en warme persoonlijkheid’. Christina koos al op jonge leeftijd voor een leven buiten de schijnwerpers. Ze bleef daardoor voor het grote publiek de minst bekende zus van Beatrix en tante van Willem-Alexander. Haar crematie is een breuk met de koninklijke traditie. Eigenzinnig als Christina was, zal het niemand verbazen dat ze ook hierin haar gevoel wilde volgen.

Wie ook altijd bekend heeft gestaan als eigenzinnig, is de koningin van de talkshows: Sonja Barend. Heilige huisjes schopte ze met het grootste gemak omver in haar praatprogramma’s. Hoe gek Sonja ook was op haar werk, sinds ze in 2006 met een welverdiend pensioen ging, vermaakt zij zich prima. Ze zegt zelfs: ”Ik heb mijn werk nog geen seconde gemist.” En dat terwijl veel kijkers haar wel zo enorm missen op de buis. Maar de kans dat Sonja ooit nog een eigen talkshow aan elkaar gaat babbelen, is nihil. Ze geniet van haar leven in de schaduw, Sonja hoeft de schijnwerpers niet meer zo nodig op zich gericht te hebben.

Wie we deze week wel in de spotlights zetten, zijn de ’Big Brother’-kandidaten van het eerste uur. Het is alweer 20 jaar geleden dat Bart Spring in ’t Veld door het Nederlandse publiek als winnaar werd aangewezen. Bart trok met name aandacht vanwege de vrijpartij met huisgenootje Sabine. Een scène die veel losmaakte in Nederland. Wie heeft niet gezien hoe de twee tortelduifjes na afloop prinsheerlijk een sigaretje rookten in bed. Hun relatie liep in de echte wereld spaak. Hoe is het nu met de oudbewoners uit Big Brother 1? Zijn ze vorstelijk beloond voor hun deelname? Zal Sabine haar prins op het witte paard al hebben gevonden?

Chantal Braspenning

Hoofdredacteur

 

Gerelateerde artikelen