Vrienden

Men denkt weleens dat echte vriendschap niet mogelijk is in de showbizz, maar niets is minder waar. Koos Alberts was bijvoorbeeld dikke maatjes met André Hazes. Beiden zijn er helaas niet meer, maar Koos’ weduwe Joke weet zich de warme band van de twee volkszangers nog goed te herinneren. Haar man was er kapot van dat Hazes in 2004 overleed. Koos wilde zijn vriend graag eren en nam een bijzonder nummer voor André op. Het lied werd echter nooit uitgebracht. Joke vertelt aan Party waarom Koos besloot om het nummer niet te delen met de buitenwereld. ”Hij was bang dat mensen zouden denken dat hij geld wilde verdienen aan de dood van André.”

Nog een bijzondere showbizzvriendschap: Belinda Meuldijk en Rob de Nijs. De twee waren jaren getrouwd. Daar waar veel mensen elkaars bloed wel kunnen drinken na een echtscheiding, hebben de tekstschrijfster en Rob gelukkig nog steeds een hechte band. Zijn ex-vrouw kent hem door en door. In het verleden schreef Belinda een berg aan hits voor Rob en tot op de dag van vandaag zet ze de mooiste teksten voor hem op papier. ”Dat vind ik juist nu een grotere uitdaging, omdat hij natuurlijk een fase in zijn leven heeft bereikt waarin je nou niet direct de holadijee feest- en liefdesliedjes gaat brengen. Dat zou een beetje raar en ongepast zijn”, vertelt ze aan Party.

Marco Borsato heeft eveneens een vriend voor het leven gevonden in zijn tekstschrijver. John Ewbank staat altijd voor hem klaar, hij steunt Borsato door dik en dun. Toen Marco volledig instortte, was zijn vriend er voor hem. En ook toen zijn huwelijk met Leontine op pijnlijke wijze ten einde kwam, was John daar om Marco te helpen. Gelukkig gaat het inmiddels weer een stuk beter met de zanger, het leven lacht Marco weer voorzichtig toe. Hij heeft in de donkere tijd die achter hem ligt één ding geleerd: Als je wint heb je vrienden, maar als je verliest heb je ECHTE vrienden…

Tot volgende week,

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Hollandse Hoogte