Gouden Televizier Ring Gala 2017

Vriendschap

Wendy van Dijk en Chantal Janzen hebben gerust een paar raakvakken, maar toch zijn de presentatrices geen vriendinnen. ”We zijn collega’s die elkaar weleens tegenkomen”, geeft Chantal toe. Is het onmogelijk om in de showbizz echte vriendschappen te sluiten? Welnee, vindt Patricia Paay. Zij is dikke maatjes met Gordon Heuckeroth. Paay zegt over hun vriendschap: ”Gordon en ik kennen elkaar meer dan dertig jaar en zijn altijd vrienden gebleven. Ik ken werkelijk geen betere vriend, wij vertellen elkaar alles en hij staat altijd voor mij klaar.” Nu Gordon door een moeilijke tijd gaat, is het de beurt aan Paay om haar vriend te steunen. En dat doet ze dan ook. Via social media haalt ze snoeihard uit naar iedereen die lelijk praat over Goor.

Daar waar Paay openlijk in de bres springt voor haar vriend, is het rond Thijs Römer doodstil. Familie en vrienden zwijgen als het graf sinds Thijs werd veroordeeld voor online seksueel misbruik. Op social media gaat het echter helemaal los, daar maakt men van hun hart bepaald geen moordkuil. Het regent scheldwoorden en sommige medelanders bedreigen de ooit zo populaire acteur zelfs. De toekomst ziet er somber uit voor de veroordeelde Thijs. Hij moet een maand de cel in en het lijkt erop dat de showbizzdeuren voorgoed voor hem gesloten blijven.

Ooit was hij goed bevriend met Wendy van Dijk, ze vierden zelfs een gezinsvakantie samen op Ibiza. Thijs zei eens over Wendy: ”We zijn allebei best vrolijk en staan positief in het leven. We zijn gevoelig, zorgzaam en kunnen ontzettend hard met elkaar lachen.” Al zal het lachen hen, sinds de beerput rond Thijs open is getrokken, inmiddels wel zijn vergaan. Of ze nog steeds zulke goede vrienden zijn, is niet bekend. Chantal Janzen is in ieder geval nog wel heel close met Thijs’ levenspartner Igone de Jongh. En dat de ballerina haar hartsvriendin nu meer dan ooit nodig heeft, behoeft geen uitleg.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Brunopress