Ozcan Akyol

Vriendschap

’De liefde van je vrienden sleept je overal doorheen.’ Een prachtige zin uit een liedje van Willeke Alberti. En volgens Simone Kleinsma de waarheid als een koe. Want haar vrienden stonden Simone liefdevol bij na het overlijden van haar grote liefde. ”Zonder Janine en Joop van den Ende had ik het niet gered”, laat de musicalster dankbaar weten. En ook Martijn Krabbé, die onlangs het verpletterende nieuws bracht ernstig ziek te zijn, ervaart hoeveel zijn vrienden van hem houden. Martijn wordt overladen met steunbetuigingen van zijn showbizzmaatjes. En dit zal ongetwijfeld zijn hart verwarmen in deze spannende tijd van ziekenhuisbehandelingen.

Zangeres Sieneke had op haar beurt juist veel steun aan haar fans in de emotionele tijd die volgde op haar echtscheiding. ”Ik heb heel veel persoonlijke dingen gedeeld met de mensen in de zaal. Voor mij was dat een soort uitlaatklep.” Tegen onze Party-verslaggever spreekt Sieneke voor het eerst over de liefdesbreuk. Niemand zag het aankomen, Sieneke en Jan leken altijd zo gelukkig. ”Ook voor mijn ouders was het een schok.” Maar zoals altijd heelt tijd alle wonden. Sieneke barst weer van de levenslust en ziet vol vertrouwen de toekomst tegemoet.

Het vertrouwen tussen Özcan Akyol en Matthijs van Nieuwkerk heeft de afgelopen weken helaas wel flinke deuken opgelopen. Jarenlang waren ze goede vrienden. Maar sinds Eus zijn tv-maatje in ’Vandaag Inside’ keihard liet vallen door melding te maken van een schokkend ’brulfilmpje’ lijkt er van de vriendschap niet veel meer over. Het bewuste filmpje bleek niet veel om het lijf te hebben. Bekend en onbekend Nederland raakt er niet over uitgesproken. Wat bezielde Eus om Matthijs zo voor de bus te gooien? De conclusie van velen is pijnlijk: met zulke vrienden heb je geen vijanden nodig.

Chantal Braspenning – hoofdredacteur

Foto: Instagram