Placeholder

Vurige liefde

Het is alweer 15 jaar geleden dat we in de Nieuwe Kerk te Amsterdam een traan over de wang van de jonge bruid Máxima zagen biggelen. Het was de dag dat de Argentijnse schoonheid en haar Hollandse droomprins hun vurige liefde met een jawoord bezegelden. Bandoneonspeler Carel Kraayenhof wist de vrouw van Willem-Alexander in de kerk zo te ontroeren met zijn vertolking van ’Adiós Nonino’, dat Máxima het niet droog hield. En dat was weer de reden dat half Nederland voor de buis mee zat te snotteren toen ze de emotie op het mooie gezichtje van onze huidige koningin zagen.

Op de bruiloft van onze showbizzprinses Patricia Paay en haar jonge echtgenoot Robbert liepen de emoties eveneens hoog op. Het had een dag moeten worden waarin de liefde centraal zou staan; een trouwfeest waarop iedereen die het echtpaar lief heeft hen zou omringen. Maar dat liep niet geheel volgens plan, dit tot verdriet van de bijna 70-jarige bruid. Haar eigen vader liet verstek gaan vanwege gezondheidsredenen en goede vrienden Patty Brard en Gerard Joling lieten de bruid eveneens in de kou staan. Tot overmaat van ramp moest 112 ingeschakeld worden op het liefdesfeest. Verplegers moesten de bruid uit de brand helpen nadat er op ongelukkige wijze kokend water over haar boezem was gevallen.

Niet echt de gedroomde grote dag, zou je denken. Toch zwijmelt Paay na: ”Het was fantastisch, ik heb me de hele dag in de zevende hemel gewaand.” Gelukkig maar dat haar bruiloftsfeest niet overschaduwd werd door enige teleurstellingen. Paay neemt de komende weken de tijd om lekker na te genieten van haar huwelijk; een dag waarop Party exclusief aanwezig mocht zijn. Het grote geluk is La Paay natuurlijk van harte gegund. Toch hebben veel mensen twijfels over de houdbaarheid van deze bijzondere liefde. Of het huwelijk lang stand zal houden? We hopen het uiteraard enorm voor Patricia, maar daar lijkt niemand z’n handjes voor in het vuur te willen steken…

Tot volgende week,

Chantal Braspenning
Hoofdredactie