Caroline Tensen 26092022 Ajdj (6)

Waar ligt Caroline Tensen wakker van?

Moedig en dapper werd ze bevonden door vele duizenden vrouwen die zich herkenden in de klachten en diepgaande emoties van Caroline Tensen (58). Toen zij vocht tegen de nadelige bijverschijnselen van de overgang, was ze de wanhoop nabij. Maar door haar ellende te delen in een documentaire, oogstte ze veel lof en waardering. Als Party vraagt of Caroline de overgang nu echt achter zich heeft gelaten, zegt ze ons: “Ja, maar ik slaap nog steeds heel slecht.”

Caroline: “Ik heb gewoon slechte nachten. Dus als ik dan weet dat ik weer voor een hele reeks ‘Een tegen 100’ de studio in ga, of op locatie het nieuwe programma ga opnemen waarmee we al enige tijd bezig zijn, dan duim ik dat ik de nacht ervoor lekker kan slapen. Al probeer ik dat soort gedachten ook wel uit te bannen, want als je daar te veel mee bezig bent, weet je zéker dat je slecht slaapt die nacht, haha. Maar het einde van de overgang heeft dus nog wel een staartje voor me. Dat hoort er gewoon bij. Ik probeer weleens extra melatonine te nemen, dat is een hormoon dat een rol speelt in het slaap-waakritme van ons lichaam. Ook heb ik weleens een kruidenpreparaat geprobeerd waarvan men zegt dat het een gezonde nachtrust stimuleert. Maar wat ik ook probeer om rustiger te kunnen slapen, het houdt allemaal niet over. Maar goed, als dat nou alles is wat er nog aan scheelt, dan accepteer ik dat. Het trekt vanzelf weer bij en ik ben allang blij dat het overgrote deel achter de rug is. Voor de rest zit ik supergoed in mijn vel en ben ik fitter dan ooit.”

Foto: Andries Jelle de Jong